"Bedrijfskleding aftrekbaar"

Ondernemerstips van Administratiekantoor Centiem in Dronten

Bedrijfskleding aftrekbaar

Kleding is van aftrek uitgesloten, met uitzondering van werkkleding. Kleding die je draagt tijdens het werk is daarom vaak niet fiscaal aftrekbaar. Alleen kleding die je niet of nauwelijks buiten het werk kunt dragen is dat wel. Denk aan een overall, uniformen, koksmutsen, schoenen met stalen neuzen, uniform, jacquet van een begrafenisondernemer of een witte doktersjas.

Kleding

Onder kleding worden ook schoeisel en accessoires als een zonnebril begrepen. Ook onderhoud als het stomen van kleding valt onder de noemer kleding.

Promotiekleding: logo 70 cm2 noodzakelijk

Kleding die ook geschikt is om buiten de onderneming te dragen moet worden voorzien van een zichtbaar bedrijfslogo met een oppervlakte van minimaal 70 cm2 om aftrekbaar te zijn. De afmeting geldt per kledingstuk. Een trainingspak kan in dit geval als één kledingstuk worden gezien.

De opdruk moet verwijzen naar de eigen onderneming en mag ook uit meerdere logo's bestaan die gezamenlijk 70 cm2 bedragen. Een beeldmerk van een biermerk op een t-shirt van een supermarktmedewerker is dus niet voldoende.

Uniform

Een uniform als dat van de politie valt onder de noemer werkkleding en is daarmee dus aftrekbaar. Uit rechtspraak blijkt dat aan een horecamedewerkster ter beschikking gestelde donkerblauwe rok, groene blouse en groenblauw sjaaltje niet als een uniform wordt beschouwd. Een bedrijfslogo van 70cm2 op elk kledingstuk afzonderlijk is dus nodig om als bedrijfskosten aftrekbaar te zijn.

Uitzondering artiesten, presentatoren en sportlieden

Artiesten, presentatoren en sportlieden mogen ook 'gewone' kleding aftrekken als zij kunnen aantonen dat zij die echt voor hun werk hebben gekocht.

Aktetas

Een aktetas is 100% fiscaal aftrekbaar.

Contact

Administratiekantoor Centiem
André Idzinga
De Dieze 34e
8253 PS  Dronten

0321 - 380 070
formulier
www.centiem.nl

Terugbelverzoek achterlaten Vrijblijvende afspraak maken