"Factureer slim"

Ondernemerstips van Administratiekantoor Centiem in Dronten

Factureer slim

Slim factureren is niets anders dan het moment van factureren bepalen, waardoor het BTW bedrag niet in de huidige (bijvoorbeeld januari) maar in het volgende (bijvoorbeeld april) tijdvak valt. Uiteraard kunt u dit alleen doen als u tegen het einde van een tijdvak aan zit en moet gaan factureren. Door op deze manier te factureren, creëert u het meest gunstige geval ongeveer 4 maanden extra cashflow ter grootte van het BTW bedrag.

Voorbeeld slim factureren

Stel u moet per kwartaal aangifte doen. Het is 31 december en u wilt gaan factureren. Nu kunt u de factuur op 31 december sturen, maar u kunt ook tot 1 januari wachten. Uiteraard betaalt de klant dan ook 1 dag later, maar het BTW bedrag valt in het volgende tijdvak, namelijk 1 januari t/m 31 maart. De aangifte van dit tijdvak moet voor 30 april binnen zijn, evenals de betaling.

Met 1 dag wachten, stelt u het te betalen BTW bedrag 4 maanden uit. In deze 4 maanden heeft uw klant echt wel betaald en kunt u het BTW bedrag reserveren voor de aangifte.

Als u wel op 31 december factureert moet u het BTW bedrag in januari aan de belastingdienst betalen. Uw klant heeft mogelijk dan nog niet eens betaald en bent u het BTW bedrag aan het voorfinancieren.

Uiterlijke termijn

Overigens moet een factuur altijd worden uitgereikt op uiterlijk de 15e dag van de maand volgende op die waarin de goederenlevering of de dienst is verricht.

Contact

Administratiekantoor Centiem
André Idzinga
De Dieze 34e
8253 PS  Dronten

0321 - 380 070
formulier
www.centiem.nl

Terugbelverzoek achterlaten Vrijblijvende afspraak maken