"Kilometerstand priveauto noteren"

Ondernemerstips van Administratiekantoor Centiem in Dronten

Kilometerstand privéauto noteren

Om zakelijke kilometers te verrekenen is het nodig om een registratie van alle zakelijk gemaakte kilometers voor alle vervoermiddelen (auto, fiets, et cetera) bij te houden.

Daarnaast is er de mogelijkheid om de omzetbelasting over de gebruikskosten (onderhouds- en brandstofkosten) te verrekenen. Heeft u bijvoorbeeld 50% van de in een jaar gereden kilometers zakelijk gereden, dan kunt u ook 50% van de BTW terugvorderen bij de aangifte omzetbelasting.

Noteer na de laatste rit van het oude jaar / voor de eerste rit van het nieuwe jaar (waarschijnlijk op 31 december of 1 januari) de kilometerstand van de privéauto's, waarmee zakelijk gereden wordt / gaat worden. Als u een andere auto gaat (ver)koopt, noteer dan ook de kilometerstand.

Door de kilometerstanden te noteren kunt u op het eind van het jaar uitrekenen wat het aandeel (percentage) zakelijk gereden kilometers is om de BTW terug te kunnen vorderen.

Overigens voor de btw (omzetbelasting) is woon-werkverkeer privé (tussen woning en een vast werkadres, min. éénmaal per week, op dezelfde dag heen en weer, min. 60 dagen per jaar). Voor de inkomstenbelasting (IB) zijn dit zakelijke kilometers.

Contact

Administratiekantoor Centiem
André Idzinga
De Dieze 34e
8253 PS  Dronten

0321 - 380 070
formulier
www.centiem.nl

Terugbelverzoek achterlaten Vrijblijvende afspraak maken