Toeslagen aanvragen of wijzigen

De bedragen van toeslagen in de aangifte inkomstenbelasting, door ons opgesteld, zijn puur indicatief. Als je je hiervoor hebt aangemeld, dan worden deze vanzelf verrekend na het opleggen van de aanslag(en) inkomstenbelasting.

 

Aanvragen (met terugwerkende kracht)

Toeslagen voor 2020 kun je aanvragen tot 1 september 2021.

Toeslagen aanvragen voor 2019 is enkel mogelijk wanneer de Belastingdienst officieel uitstel voor de aangifte inkomstenbelasting over dat jaar heeft gegeven. Standaard vragen wij uitstel aan voor alle klanten. Hierdoor kunt u toeslagen voor 2019 nog aanvragen tot 1 september 2021.

 

Aanvragen of niet?

Meld je altijd aan voor de verschillende toeslagen! Dus ook als het (gezamenlijk) inkomen te hoog is. Hierdoor loop je geen toeslagen mis als het (gezamenlijk) inkomen een jaar onder het drempelbedrag ligt.

Let wel op, dan je een correct of te hoog inkomen (en vermogen) opgeeft, zodat je later niet hoeft terug te betalen

 

Inkomen opgeven of wijzigen

Op elk moment kun je het inkomen (en vermogen) aanpassen of wijzigen, zodat je niet te veel of te weinig toeslag(en) ontvangt.

 

Om het terugbetalen van toeslagen te voorkomen is het raadzaam altijd een (iets) te hoog inkomen (en vermogen) op te geven.

 

Wil je alleen toeslagen ontvangen na het indienen/vaststellen van de aangifte inkomstenbelasting, dan geef je een inkomen (en vermogen) op dat hoger ligt dan de drempel bedragen.

 

Verrekenen

Nadat de aangifte inkomstenbelasting met een aanslag is opgelegd, worden de toeslagen door de belastingdienst herberekend. U ontvangt hiervan automatisch bericht, met daarop een te verrekenen bedrag (kan ook nul zijn).

 

Ga naar website: toeslagen van de belastingdienst voor het aanvragen, wijzigen en informatie.